Fräkenbotten

Fräkenbotten

Välkommen till min släktforskningsblogg!

Fräkenbotten är en del av min mormors historia, hennes uppväxt, hennes liv. Fräkenbotten är torpet på Ågesta i Stockholms Län, där mormor växte upp.

Det var därför givet att bloggen skulle heta just Fräkenbotten, men den kommer att handla om min släktforskning, både på min mormor och morfars sida.

Släktträdet uppdateras

SläktträdetPosted by Lisa 2010-10-29 15:00:49

Efter att ha fått lite tid över senaste dagarna, fått hem nya skivan med Sveriges Dödbok 1901-2009 och insett att SVAR uppdaterat med en hel del info i folkräkningen, så uppdaterar jag nu mitt släktträd för glatta livet!

Jag har till min glädje redan hittat massor av information om när personer i släktträdet dött. Men också har nya barn dykt upp i och med att folkräkningen för 1910 finns inlagd på flera län nu på SVAR.

Såg idag att jag har 630 personer i släktträdet. Det är en del, även om jag vet att informationen om många är ganska knaper. Har koncenterat mig på min mormors släkt och anfäder, de som ligger närmast i tiden. Är helt klart dags att gräva mer på min morfars sida också. En tripp till Uppsala där han är född, men även nedåt Kalmar där hans anfäder kommer ifrån ligger på listan. Kanske får jag tid för det under nästa år.

Jag såg på min hemsida att en del sidor som jag länkat till inte längre är aktuella. Ska uppdatera det så fort som jag fått in mitt hemsidesprogram i datorn. Allt sånt här har gått lite i stå sen vi flyttade, men nu kliar det i fingrarna att sätta fart igen smiley

För er som inte ännu köpt skivan Sveriges Dödbok 1901-2009 så kan jag varmt rekommendera den. Jag har redan fått ut massor av information från den och tack vare den har jag kunnat sätta "punkt" för en del personer som jag saknar info om.

/Liza