Fräkenbotten

Fräkenbotten

Välkommen till min släktforskningsblogg!

Fräkenbotten är en del av min mormors historia, hennes uppväxt, hennes liv. Fräkenbotten är torpet på Ågesta i Stockholms Län, där mormor växte upp.

Det var därför givet att bloggen skulle heta just Fräkenbotten, men den kommer att handla om min släktforskning, både på min mormor och morfars sida.

Nu kliar det i fingrarna igen...

ÖvrigtPosted by Lisa 2009-10-16 08:36:02

Min blogg här men också mitt släktforskande har legat på is en tid nu. Tiden har bara inte funnits, men kanske är det så också att det är bra att ta en paus ett tag med en del saker för då kommer man tillbaka med förnyad kraft och ännu mer entusiasm än man hade tidigare.

Det som står närmast på tur nu är att försöka reda ut en del frågetecken som jag stött på i mitt släktforskande. Jag har lagt in "Att göra" punkter på en hel del personer och jag känner det är dags att ta itu med dem nu. Likväl så ska jag börja bena ut släktbanden till "Simon i Sången". Att jag har släktband med honom är det ingen tvekan om, men jag har sett att släktbanden korsas på i alla fall två ställen och det är dags nu att göra en djupdykning i det och kontrollera ifall det sker på fler ställen.

Om några veckor bär det av till Nora och Järnboås igen. Vi var där i maj i år och bodde på ett urgulligt litet hotell som heter "Lilla Hotellet i Nora". Så där ska vi ta in igen en helg och på lördagen bege oss till Järnboås med omnejd. Jag har fått kontakt med en mycket avlägsen släkting där som bor ganska nära gården Lilla Sångesnäs som jag skrev mycket om i min gamla blogg. En träff kommer givetvis att bli av vilket ska bli jätteroligt :)

/Lisa..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisa 2009-11-02 20:54:14

Hej Lena, vad roligt att du skrev i min blogg! Det är till just Björkborn vi ska till helgen. Maila mig gärna så berättar jag mer, lisaSNABELAmagnornygren.se

Hälsningar Liza

Posted by lena albinsson 2009-11-02 20:00:59

Hej Lisa!

Blir så nyfiken vem kan detta vara? Själv bor jag vid kringlan nära Björkborn våra vänner bor i huset som är nyrustat i svängen alltså Bertil karlssons föräldrahem nära lilla sångesnäs

Många hälsningar Lena Albinsson

Svärmor uppvuxen i Björkborn Anna-Lisa Skoglund född Pettersson